default_caption

Kvar på sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Matchen mellan Luleå Hockey och HV71 fick avbrytas i den tredje perioden efter att Oscar Sundh knockats medvetslös 20 minuter.

Det var sex minuter in i den tredje perioden som Oscar Sund i HV71 gick in i en närkamp, han ramlade och slog huvudet i isen.

Först såg det inte särskilt allvarligt ut, men på reprisbilderna ser man hur Oscar Sundhs huvud slår i isen med stor kraft.

Oscar Sundh låg medvetetslös under en lång period och han fick även krampanfall. Sjukvårdspersonal behandlade honom liggandes på isen under drygt 10 minuter innan han fördes med ambulans till sunderby sjukhus.Strax efter det togs beslutet att bryta matchen.

Ambulanssjukvårdaren Anna-Karin Andersson var en av dom som behandlande Sundh.

-Han var medvetslös, men andades, det är i alla fall en kraftig hjärnskakning, sa hon till SVT Nordnytt efter att Oscar Sundh förts till sjukhus.

– Jag tycker det var vettigt, HV71 ville det, dom tyckte det kändes olustigt att fortsätta och det ville vi naturligtvis inte sätta oss emot, säger Luleås tränare Jonas Rönnqvist till SVT Nordnytt.

Vid 22-tiden meddelade HV71 via twitter att Oscar Sundh vaknat och enligt landstingets pressavdelning bedöms skadan som lindrig.

-Beslutet att bryta matchen ligger hos HV71 i en sån här situation när man inte vet utgången av det. sjukvårdspersonalen gjorde ett fantastiskt jobb och dom var snabbt på isen, säger domare Sören Persson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.