Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör Jenny Liljebäck, socialchef i Överkalix, berätta vad kommunen gör för att bli bättre på att följa hygien och klädrutiner inom vården. Foto: SVT/Anders Öhlund

Överkalix är näst sämst i landet på att följa hygien- och klädrutiner

Uppdaterad
Publicerad
Överkalix är bland de sämsta kommunerna i landet att följa hygien- och klädrutiner inom vården. Det visar en mätning som Sveriges kommuner och regioner gjorde i mars samtidigt som coronaviruset fick fäste i Sverige.

Överkalix är näst sämst i landet, bara Strömstad är sämre.

– Det är inte kul att vi är så dåliga. Vi har brustit i korrekta arbetskläder och där har vi vidtagit åtgärder, säger Jenny Liljebäck socialchef i Överkalix.

Jobbar på att bli bättre

Kan det ha drabbat vårdtagarna att ni varit så dåliga att följa hygien- och klädrutinerna?

– Nej det tror jag inte, säger Jenny Liljebäck. Nu får vi jobba på att bli bättre. Vi kommer att ha kontroller löpande under året, öka utbildningen för personal i vårdhygien och förhoppningsvis kommer vi att visa bättre resultat nästa år säger Liljebäck .

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet