Övertorneå stoppar hotellförsäljning

Uppdaterad
Publicerad

Det var i slutet av mars som hotell Grand Arctic i Överkalix visade intresse av att köpa Hotell Tornedalia för tre miljoner kronor. Ett bud som kommunstyrelsen antog men när detaljer om affären skulle diskuteras dök aldrig köparen upp.

– De kom aldrig till avtalat möte och jag har försökt att nå köparen utan att lyckas därför väljer vi nu att återkalla beslutet om köpet, säger Tomas Mörtberg som är ordförande kommunstyrelsen i Övertorneå.

Hotellförsäljningen kommer att tas upp till ny prövning i kommunstyrelsen 7 maj där beslut om återkallelse av försäljningsbeslutet finns med på dagordningen.

Enligt Tomas Mörtberg har beslutet att stoppa försäljningen av hotellet i Övertorneå inget att göra med Ekobrottsmyndighetens tillslag mot Grand Arctic Hotel i Överkalix.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.