En man i 60-årsåldern och en kvinna i 50-årsåldern åtalas nu misstänkta för mord och medhjälp till mord efter att en avliden man hittats i samband med en brand i Pajala förra sommaren. Foto: Polisen

Pajalapar åtalas misstänkta för mord

Uppdaterad
Publicerad

En man i 60-årsåldern och en kvinna i 50-årsåldern åtalas nu misstänkta för mord och medhjälp till mord efter att en avliden man hittats i anslutning till en brand i terrängen utanför Pajala förra sommaren.

Den 29 juni 2021 anträffades en avliden man i anslutning till en brand i terrängen utanför Pajala.

Två personer, en man i 60-årsåldern och en kvinna i 50-årsåldern, anhölls och häktades senare misstänkta för mord och mordbrand.

De släpptes i oktober men häktades igen den 21 januari.

Enligt åtalet ska mannen med våld orsakat så att den mördade mannen förlorade eller fick sänkt medvetande och därefter ska mannen och kvinnan ha flyttat hans kropp till en bil. Sedan ska mannen ha tänt eld på bilen.

Mannen åtalas nu misstänkt för mord, mordbrand och vapenbrott och kvinnan åtalas misstänkt för medhjälp till mord och medhjälp till mordbrand.

Båda två förnekar brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.