Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det var en känslosam åklagare efter att tingsrätten fastslagit dom direkt efter avslutad huvudförhandling mot Tintins pappa. I klippet hör du Lindha Strömberg. Foto: Filip Hannu/SVT

Pappan döms till livstid för mordet på 8-åriga Tintin

Uppdaterad
Publicerad

Luleå tingsrätt dömde i dag pappan till Tintin, 8 år, till livstids fängelse för mord på sonen. Efter den ovanliga domen var det en tårfylld åklagare som kom ut ur säkerhetssal 2.

Efter två dagars förhandling i Luleå tingsrätt dömdes den pappa i 45-årsåldern som stått åtalad för mord på sin 8-åriga son, Tintin, till livstids fängelse.

– Det är svårt att tänka sig en allvarligare gärning än när en förälder berövar sitt eget barn livet, säger rådmannen Niklas Lind.

Mordet på 8-årige Tintin i Luleå

Tingsrätten ansåg inte att det finns skäl för en rättspsykiatrisk utredning.

Lång och infekterad tvist

Tintin hittades avliden hos sin pappa efter ett besök den 8 januari. Besöket var beviljat efter en lång och infekterad vårdnadstvist mellan föräldrarna. Åklagaren har under rättegången drivit att dådet var planerat av pappan.

Dom avkunnades direkt efter huvudförhandlingen, vilket är mycket ovanligt. Både åklagaren och mamman hade tårar i ögonen, vilket du kan höra mer om klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på 8-årige Tintin i Luleå

Mer i ämnet