Arkivbild. Foto: TT

Par får fängelse efter stöldturné

Uppdaterad
Publicerad

Vid fem olika tillfällen under samma dygn slog ett par till mot fem olika adresser i Älvsbyn den 30 maj. Nu döms de till fängelse för stöld.

Stöldturnén pågick under en och samma dag och det slutade med att en man och en kvinna, som är ett par, kunde gripas misstänkta för stöld.

Först stal paret en motorsåg, två brytjärn, skyddskläder, en skruvdragare och en bensindunk från en adress i Älvsbyn. Efter det följer en lång lista med småsaker på ytterligare fyra olika adresser i samma kommun. Några exempel på saker som stals är en jacka, skor, kläder, blommor, hårrullar, en ryggsäck, ett kamerastativ och sprayfärg för att nämna några.

En rad olika vittnen har iakttagit paret under deras stöldturné och senare även pekat ut dem som skyldiga. Vid några av tillfällena har de dessutom blivit upptäckta och fått fly från platsen. Vittnen angav registreringsnumret på parets bil och polisen hittade sedan bilen i ett garage på en adress i Älvsbyn, polisen upptäckte då att paret försökt manipulera registreringsskylten genom att få det att se ut som andra bokstäver och siffror än den faktiskt hade.

Döms till fängelse

Både kvinnan och mannen är hemmahörande i Bodens kommun. Mannen, som är i 25-årsåldern, döms nu till 4 månaders fängelse för stöld, rattfylleri, olovlig körning samt ringa narkotikabrott. Han var dessutom villkorligt frigiven några månader innan stöldbrotten begicks.

Kvinnan, som är i 30-årsåldern, döms till 3 månaders fängelse för stöld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.