Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du varför Region Norrbottens Pia Näsvall tycker att det är viktigt med en tredje och fjärde påfyllnadsdos av covidvaccinet. Foto: Jimmy Bäckström/SVT

Så går det på vaccinfronten i Norrbotten: ”Passa på om du vill resa”

Publicerad

Just nu erbjuds norrbottningar som är 65 plus, en fjärde påfyllnadsdos. Men många av de yngre i den gruppen har hittills avstått. Även när det kommer till den tredje dosen, som erbjuds personer mellan 18 och 65 år, så finns det ”en bit kvar”, menar hälso- och sjukvårdsdirektören Pia Näsvall.

Statistiskt sett ligger Norrbotten bra till i landet när det gäller att vaccinera sig för en fjärde dos – men det är fortfarande runt 35 procent av de yngre som avstått.

– Vi har en bit kvar innan vi har nått målet med dos fyra, säger Pia Näsvall, hälso- och sjukvårdsdirektör vid Region Norrbotten.

”Sjukdomen lika farlig som tidigare”

Samtidigt har regionen sett en minskning av de som tar vaccin sedan restriktionerna togs bort den 9 februari.

– Tyvärr kan jag säga att det är så. Men det är lika viktigt i dag, sjukdomen finns kvar och är lika farlig som tidigare, säger Näsvall.

I klippet hör du varför Pia Näsvall tycker att du ska ta en påfyllnadsdos innan semestern.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet