Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Ska gå till en stor hejarklack” – hör fotbollsungdomarna Elliot och Dewin samt ordförande Karina Lidén om glädjen över pengarna. Foto: Beatrice Karlsson/SVT

Pengaregn till idrotten i Arvidsjaur – Dewin, 9, vill ha en hejarklack

Publicerad

Ett tiotal idrottsföreningar i Arvidsjaur har nyligen fått 20 000 kronor i bidrag av en privatperson. En av föreningarna är IFK Arvidsjaurs fotbollsklubb.

– Jag vill att pengarna går till vår hejarklack, säger 9-årige Dewin Tuoma.

Privatpersonen som skänkt pengar till ungdomsidrotten i Arvidsjaur vill vara anonym. Men enligt uppgifter till SVT ska personen skänkt pengar till tio idrottsföreningar.

– Det är fantastiskt roligt. Vi är otroligt tacksamma. Nu kommer vi att köpa skidutrustning till barnen och ungdomarna, säger Bengt-Peder Björn, ordförande för IFK Arvidsjaur Skidor.

Vill ha en stor hejaklack

Andra klubbar som fått pengar är bland annat IFK Arvidsjaur Gymnastik, Arvidsjaur Hockey, Simklubben Arvidsjaur, Arvidsjaur Orienteringsklubb.

I klippet: Hör ordförande Karina Lidén om pengaregnet och vad fotbollsungdomarna hoppas på med pengarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.