En kvinna är misstänkt för mord efter att en man hittats död på en adress i Luleå kommun under söndagen. Foto: Jonathan Ferm/SVT

Person hittad avliden i Luleå – polis utreder mord

Uppdaterad
Publicerad

En man hittades under söndagen död på en mindre ort i Luleå. En kvinna, som greps på plats, har anhållits av åklagare misstänkt för mord. Enligt kvinnans försvarare hävdar hon att hon handlat i nödvärn.

Polis larmades vid 10.30 på söndagen till bostaden, där en avliden man påträffades.

Kvinnan greps på platsen under lugna omständigheter, enligt polisen. Hon har nu anhållits av åklagare på sannolika skäl för mord, efter förhör.

Flera boende i området berättar att ett flertal polispatruller synts till på den aktuella adressen.

– Jag var ute på gården när polis och ambulans kom fram, två ambulanser och fem till åtta poliser. Polisen var ute på gården och inne i huset. Jag skulle fråga vad som hände men blev tillsagd att backa, säger en av dem till SVT på måndagen.

En ”isolerad händelse”

Offret och den misstänkte känner varandra sedan tidigare. Platsen har spärrats av för en teknisk undersökning. Polisen bedömer brottet som en ”isolerad händelse”.

– Mer information kan jag inte lämna just nu, säger polisbefäl Åsa Hallefors till TT under söndagen.

En förundersökning gällande mord har inletts och ärendet är åklagarlett.

Den avlidna personens anhöriga har underrättats.

Förhör hålls på måndagen

Under måndagen fortsätter polisen sitt arbete – bland annat knackar de dörr och genomför en teknisk undersökning. Den misstänkta gärningspersonen och vittnen ska även förhöras.

Den misstänkta kvinnan förnekar brott, berättar hennes advokat Maria Larsson.

– Hon förnekar mord och ska ha handlat i nödvärn. Hon saknade helt uppsåt till att offret skulle avlida, berättar Maria Larsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.