Piteå får SM-veckan 2016

Publicerad

Piteå får arrangera SM-veckan 2016. Det innebär att ett 20-tal vintersporter under en veckas tid kör sina SM-tävlingar i Piteå.

-Jippie, utropar Jörgen Hult som är varumärkesansvarig vid Piteå kommun.

Han lovprisar alla som arbetat hårt för att SM-veckan vinter ska arrangeras i Piteå. Han nämner kommunen, näringslivet och föreningarna som tillsammans satsat på att få spelen.

SM-veckan innebär att ett 20-tal vintersporter kör sina SM-tävlingar i Piteå 2016. Bland annat handlar det om svenska mästerskapen i skidor, skotercross och curling.

-Vi har fina möjligheter med vårt skidstadion och Piteå Havsbad som är tänkt att bli SM-byn där deltagarna bor, säger Jörgen Hult.

SM-veckan är ett samarbetsprojekt mellan Riksidrottsförbundet och Sveriges Television, som genomförs i samarbete med berörda specialidrottsförbund och arrangerande stad.

Syftet är att under en veckas tid, i en och samma stad, genomföra svenska mästerskap i olika idrotter. SM-veckan ska återkomma varje år, vinter och sommar, och genomförs på olika orter i Sverige.

Det var i kamp med Luleå, Östersund och Örebro som Piteå tog hem SM-veckan 2016.

När det gäller SM-veckan 2015 blev det Örebro som tog vinstlotten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer