Foto: SVT arkiv

Piteå havsbad: Badvattnet godkänt

Uppdaterad
Publicerad

Havs- och vattenmyndigheten har nu ändrat sin klassificering av badvattnet på Pite havsbad. Badvattnet vid Pite havsbad är nu av godkänd kvalité.

Det var i förra veckan som Havs- och vattenmyndigheten gick ut med att man avrådde från bad vid Pite havsbad under sommaren. Piteå kommun ifrågasatte rimligheten i att dra den slutsatsen med en historik där Pite havsbad mestadels haft bra vattenkvalité. Av femton vattenprover var den endast ett prov som varit otjänligt under de senaste fyra åren. Dessutom visade det senaste provet på bra kvalité på badvattnet.

Tillfällig förorening

Nu har Havs och vattenmyndigheten ändrat sin klassificering till godkänt badvatten. Piteå kommun och myndigheten är överens om att mätningen som låg till grund för det negativa beslutet i förra veckan kunde ses som en tillfällig förorening.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.