PIF och Kent Ögren ordf klubben Foto: SVT

Piteå IF:s damer: Internationell storsponsor på gång

Uppdaterad
Publicerad

Piteå IF:s damer är på väg att ordna ett stort sponsoravtal med ett internationellt läskedrycksföretag.

– Vi förhandlar med flera om ett treårsavtal, säger succéföreningens ordförande, Kent Ögren.

Piteå IF DFF gick in i säsongen med ett underskott på knappt 235 000 kronor och licensnämnden krävde ett nollresultat vid årsskiftet för att elitlicensen skulle vara räddad på lång sikt.

Och efter SM-guldet som gav klartecken till spel i Champions League kan föreningen även leverera ekonomiskt.

Piteå IF mot guld

”Ett treårsavtal”

Piteå IF damers ordförande Kent Ögren är mycket nöjd med utvecklingen och då handlar det även om långt gångna förhandlingar med en ny huvudsponsor.

Enligt uppgift är ett internationellt läskedrycksföretag intresserat att satsa pengar på föreningen.

– Vi för diskussioner med flera sponsorer och det handlar om treårsavtal, men jag kan inte säga något om vilka det handlar om. Vi har några krokar ute, men hur diskussionerna går kan jag inte uttala mig om. Det jag kan säga är att ingenting är klart förrän det är klart och när det blir det kommer v i att meddela det, säger Kent Ögren.

”Stort överskott”

Föreningens ekonomi är nu stark igen efter de extrapengar som kommit in till klubbkassan.

– Vi har redan återställt det egna kapitalet och det blir ett ganska stort överskott i år. Enligt årsprognosen blir det ett resultat på mer än 700 000 kronor plus och det känns väldigt bra inför framtiden, säger Kent Ögren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Piteå IF mot guld

Mer i ämnet