Piteå Summer Games firar 30 år

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen drog årets och den 30:e turneringen av Piteå Summer Games igång. Totalt är det 791 lag från 16 olika delar av världen som är med och tävlar.

Kjell-Anders Johansson kallar sig numera för senior advisor på Piteå Summer Games och hans huvudsakliga uppgift är att ta hand om alla utländska gäster, samt byggnationen av hela turneringen. Rollen som verksamhetschef är numera uppdelad och delegerad på flera personer.

– Vi har 30  årsjubileum denna helg, men jag har haft ett finger med i spelet i 25 år. Så det blir även ett jubileum för mig, säger han.

Många laddade ungdomar är redo att spela fotboll i Norrbotten under denna helg, där även fotboll under midnattssolen erbjuds.

Fler lag än ifjol

– I år har vi 791 lag som är med och tävlar. Det känns verkligen jätteroligt då det till och med är mer lag än i fjol.

Hur många deltagare är det totalt?

– Ja om jag säger mellan tummen och pekfingret så är det cirka 20 000 deltagare och ledare. Men sen har vi även 15 000 medresande föräldrar, så det blir en del människor som fyller staden just denna helg.

Kjell-Anders Johansson berättar att han har en enda förväntning på Piteå Summer Games och det är att alla som varit i Piteå och spelat fotboll är nöjda.

– Man vill att allting går bra så att det inte händer någon större olycka. Att alla är glada och känner att de vill komma tillbaka. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.