Guld och segerhattarna på

Uppdaterad
Publicerad

Tre lag hade chans på guldet Piteå, Göteborg och favoriten Rosengård. Och det blev Piteå som tog hem guldet med vinst mot Växjö med 6 – 1 på hemmaplan.

SVT Norrbotten är på plats med reporter och fotograf i Piteå för att följa matchen. En match som Piteå behöver vinna samtidigt som Rosengård måste spela oavgjort för att guldet ska gå till Norrbotten och Piteå.

SVT Sport direktsänder matchen mellan Göteborg och Rosengård.

Piteå IF mot guld

Läget efter första halvlek i Göteborg är att Göteborg leder med 2 – 0.  I Piteå är det Piteå som leder med 2 – 1 mot Växjö. Piteås två mål levererade Madelen Janogy och för Växjö gjorde skyttedrottningen Anna Anvegård lagets enda mål så här långt.

Andra halvlek

Läget just nu i andra halvlek är 6 – 1 till Piteå. Bakom Piteås tre i den här halvleken står Jocelynn Blankenship två mål och Julia Karlenäs samt Cecilia Edlund har gjort varsitt mål.

Publik i Piteå idag 3778 personer.

I matchen Göteborg – Rosengård vinner Göteborg med 4 – 2. Det innebär att Piteå vinner årets damallsvenska.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Piteå IF mot guld

Mer i ämnet