Piteå IF damers tränare Stellan Carlsson tycker att det är skönt att säsongspremiären är avklarad och att det blev seger på bortaplan mot Umeå IK. Foto: SVT

Piteås damer vann allsvenska premiären

Uppdaterad
Publicerad

Piteå IF vann säsongspremiären i damallsvenskan mot nykomlingen Umeå IK med 3-2

– Det är underbart att få starta med tre poäng på bortaplan, säger tränaren Stellan Carlsson.

Piteås damer tog ledningen med 1-0 redan efter tolv minuter efter ett inlägg av Lena Blomqvist och en nick av Nina Jakobsson och sedan hade laget bra kontroll på händelserna.

Efter 87 minuter stod det 3-1, men Umeå IK fick en straff och då det blev spännande till slut i alla fall.

Fyra allsvenska debutanter

– Jag är jätteglad över att vi kunde vinna det här norrlandsderbyt eftersom vi som lag känner varandra så bra sedan tidigare. Det blev spännande på slutet när de reducerade på straff, men det är viktigt att lära sig att hantera ledningen och rida ut stormen. Det andra laget kommer att chansa lite och flytta fram spelare och det var precis det som hände, säger tränaren Stellan Carlsson.

Fernanda da Silva gjorde Piteås tredje och avgörande mål, men Stellan Carlsson menar att det fanns många hjältar i laget i dag, inte minst debutanterna.

– Vi hade fyra spelare som aldrig spelat i damallsvenskan och som debuterade i dag och de gjorde det bra. Jag är jätteglad över det, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.