En polis i Norrbotten anmälde inte olaga vapeninnehav och riskerar nu en varning. Foto: Bertil Ericson/TT

Polis vill inte anmäla olaga vapeninnehav

Uppdaterad
Publicerad

En polis i Norrbotten riskerar en varning för att hon inte anmält en man för olaga vapeninnehav.

Det var i våras som polisen tillsammans med en kollega åkte ut till en man i Norrbotten för att omhänderta hans vapen då han var misstänkt för grovt rattfylleri.

När poliserna skulle utföra tjänsteåtgärden fann de att vissa vapen förvarades korrekt i den fastighet där mannen var folkbokförd, men det upptäcktes också att delar av mannens vapeninnehav förvarades hos mannens pappa utan giltigt tillstånd.

”Svar nej”

Den ansvariga polisen, som förde befälet, gjorde aldrig någon anmälan om olaga vapeninnehav. Polisen har nu anmälts till personalansvarsnämnden och riskerar en varning. När vapenhandläggaren frågade polisen om hon gjort någon anmälan svarade hon: ”Svar nej, och jag har inte för avsikt att göra det heller. Jag tycker att vapenärendena har börjat tendera att ”ta över” förståndet hos Polisen vad gäller vanliga Svenssons”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer