Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Johan Nilsson/TT

Polis avskedas efter anmälan från kollegor

Publicerad

En polis i Norrbotten har fått sparken – bland annat har polisen valt att handlägga ärenden utifrån egna prioriteringar och benämnt chefer som ”piccolobossar”.

Personalansvarsnämnden vid Polismyndigheten har beslutat att avskeda en polis verksam i Norrbotten.

Beslutet kommer efter att en anmälan kommit in till nämnden i november. I den står det att polisen under åren mottagit klagomål, anmälningar och skrivelser från allmänheten och andra polisanställda. En del av den här kritiken ska handla om att polisen har svårigheter att skilja mellan sin roll som polis och hur hen uppträder i egenskap av privatperson.

Benämner chefer som ”piccolobossar”

I anmälan står det även att polisen benämner vissa chefer som ”piccolobossar” och ”småchefer” – och att hen avslutat en skrivelse till en arbetsledare med orden ”FUCK åt korkade poliser”.

Polisen ska även, enligt anmälan, ha svårt att följa utredningsdirektiv och valt att handlägga ärenden utifrån egna prioriteringar i strid mot förundersökningsledarens direktiv.

Polisen har nu två veckor på sig att yrka på att avskedandet ska förklaras ogiltigt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.