Polisen använde sig av en helikopter i arbetet. Foto: TT/arkiv

Polishelikopter söker försvunnen man i 70-årsåldern i Kiruna

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagsförmiddagen pågick en sökinsats efter man i 70-årsåldern som försvunnit från sin bostad i centrala Kiruna. Mannen återfanns vid liv vid lunchtid.

Runt 21.00-tiden på fredagskvällen kontaktade anhöriga polisen då mannen inte kommit hem ännu. Anhöriga tror att han lämnade bostaden vid lunchtid på fredagen. Efter de anhörigas polisanmälan inledde polisen en sökinsats.

På lördagsförmiddagen uppgav polisen att sökandet fortsatte. Polispatruller, polishelikopter och fjällräddare deltog sökandet. Polisen samverkade även med hemvärnet.

”Vill rikta ett sort tack till allmänheten”

– Vi behöver hjälp även från allmänheten. Vi önskar att alla kontrollerar sina fastigheter, bodar och uthus för att kolla om de kan se honom eller spår efter honom, sade Marie Andersson, kommunikatör vid polisen, på lördagsförmiddagen.

Vid 12.30 meddelar polisen alltså att mannen har hittats, strax norr om Kiruna. Det var tack vare iakttagelser från allmänheten som polisen med helikopter kunde hitta var mannen var.

– Vi vill rikta ett stort tack till allmänheten, skriver vakthavande befäl Catrin Hedqvist på polisens sajt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.