Räddningstjänsten fick klippa ut två personer som satt fastklämda i en av bilarna. Foto: Google earth, SVT Design

Polisen bekräftar: En avliden efter allvarliga olyckan i Lansjärv

Uppdaterad
Publicerad

I slutet av förra veckan kolliderade två personbilar på E10 utanför Lansjärv i Överkalix kommun. Nu bekräftar polisen att en person avled i samband med olyckan.

Det var klockan 17:42 i fredagskväll som SOS fick in larmet om trafikolyckan. När räddningstjänsten kom till platsen fick man använda klippverktyg för att få ut två personer som satt fastklämda i det ena fordonet.

Flera ambulanser samt ambulanshelikopter kallades ut till platsen och en kvinna flögs till Sunderby sjukhus med allvarliga skador. Två andra personer klarade sig med lindriga skador, men nu bekräftar polisen att den fjärde personen omkom.

Ingen misstanke om brott

Det är en kvinna i 30-årsåldern och hemmahörande i ett europeiskt land som är avliden. Olyckan utreds vidare och i nuläget är ingen person delgiven misstanke om brott.

– Vi har hållit förhör och samarbetar med myndigheter i det andra landet, säger Elina Lundgren, förundersökningsledare i Kalix.

Kvinnan som skadades allvarligt är hemmahörande i samma land.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.