Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon berättar Stefan Nilsson, yttre befäl vid polisen i Piteå älvdal, varför han tror att den här midsommaren kommer bli stökigare än tidigare. Foto: Filip Hannu, SVT/Ulf Palm, TT

Polisen i Piteå älvdal dubblar styrkan inför midsommar

Publicerad

På fredag är det första midsommarfirandet sedan coronarestriktionerna lyfts. I Piteå rustar nu polisen för att vara redo om medborgarna tar igen de förlorade åren.

Inför vanliga storhelger rustar polisen men i år blir det speciellt då midsommar sammanfaller med evenemang på Piteå havsbad.

– Minst en dubblering är det vi har, säger Stefan Nilsson, yttre befäl vid polisen i Piteå älvdal.

Våldsbrott vanligast

I Luleå och Boden har man inte planerat någon större förstärkning utan räknar med vanlig midsommar. I Piteå har man de senaste åren, även innan pandemin, upplevt midsommar som lugnare tillställningar.

– Det vanligaste är våldsbrott, trafikstörningar och skadegörelse under sådana här helger – tyvärr, säger Stefan Nilsson.

I videon berättar yttre befälet varför han tror den här midsommaren kommer bli stökigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.