En man i Norrbotten får ersättning för att polisen beslagtog två skjutna älgar som han hade lastat på en släpvagn – det har justitiekanslern beslutat. Foto: TT

Polisen förstörde beslagtagna älgar – medger fel

Uppdaterad
Publicerad

Polisen stoppade en man med en släpvagn lastad med två skjutna älgar. Efter två dagar tog förundersökningsledaren beslutet att älgkropparna skulle förstöras. Justitiekanslern anser nu att beslutet var felaktigt och att mannen ska ersättas.

Det var i oktober 2019 som händelsen inträffade i Kalix kommun och både Polismyndigheten och Justitiekanslern konstaterar att det var fel att ta älgkropparna och förstöra dem, men mannen får en lägre ersättning än vad han hoppats på.

Han hade begärt 35 000 kronor då han anser att älgarna var värda det, trots att han bara hade betalat 10 000 kronor för dem. Justitiekanslern har nu utrett fallet och beslutat att mannen ska få 10 000 kronor i ersättning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.