Så ska polisen locka unga till yrket – åker på turné

Uppdaterad
Publicerad

Just nu turnerar polisen i region Nord på olika rekryteringsmässor i syfte att locka fler att söka sig till polisyrket.

Bland minglande gymnasieelever på mässan Nolia Karriär i Piteå träffade vi bland andra Erik Bonnevier som går estetisk och media på Gymnasiebyn i från Luleå. Han är öppen för att söka sig till polisyrket.

– Det låter som ett intressant yrke med mycket spänning och variation i vardagen. Jag gillar praktiskt arbete så jag tror att det skulle passa mig.

Viktigt att visa sig

Tina Hallin är i vanliga fall polisinspektör i Arjeplog. Nu är hon på mässan i Piteå och talar sig varm för yrket. En del poliser har slutat av olika anledningar och med en ökad befolkning har antalet poliser per invånare samtidigt minskat.

– Det har varit mycket tal om de som slutat men man lyfter inte lika mycket att det finns en del poliser som kommer tillbaka för att jobbet är så otroligt givande. Det är viktigt för oss att visa upp oss och berätta hur det faktiskt är att vara polis idag, säger Tina Hallin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.