En man i 35-årsåldern är nu anhållen misstänkt för apoteksrånet på Storheden i Luleå. Foto: Viktor Lundmark/SVT

Polisen slog till mot misstänkt apoteksrånare i Luleå – 35-åring anhållen

Publicerad

I lördagskväll rånades ett apotek på handelsområdet Storheden i Luleå. En man tvingade till sig narkotikaklassade preparat under hot och tvång – och nu är en 35-åring anhållen.

Det var vid 20-tiden som polisens ledningcentral fick in ett samtal om att rånet hade begåtts på ett apotek inne i en matvarubutik.

– En man har varit inne i butiken och med tvång tillgripit gods. Mannen ska i samband med detta ha uttalat att han haft vapen. Vi söker efter den misstänkte och har genomfört utredningsåtgärder på platsen, rapporterade RLC-befäl Stefan Andersson i lördagskväll.

35-åring anhållen

Inge Barsk är förundersökningsledare i Luleå och när SVT pratar med honom på måndagsförmiddagen bekräftar han att en person sitter frihetsberövad.

– I söndags fattade jouråklagare beslut om hämtning till förhör. En man i 35-årsåldern fick följa med till stationen misstänkt för rån och han är nu anhållen, säger Barsk.

I samband med rånet ska mannen ha kommit över narkotikaklassade preparat. Åklagaren har på sig till torsdag klockan 12 att begära mannen häktad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.