I gångtunneln under Södra Hamnleden i Luleå ska en av de misstänkta våldtäkterna i Norrbotten ha skett. Foto: Randi Gitz, SVT

Polisen utreder tre misstänkta överfallsvåldtäkter i Norrbotten

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Norrbotten utreder just nu tre överfallsvåldtäkter i länet. De misstänkta våldätkterna  ska ha skett utomhus i Luleå, Kiruna och Piteå.

Natten mot lördagen den 12 september ska en yngre kvinna ha utsatts för en grov våldtäkt av fler än en person i  gångtunneln under Södra Hamnleden i Luleå. Polisen har i nuläget ingen misstänkt.

– Vi har hört vittnen och vi väntar på en del analyser men vi har inte kommit närmare någon misstänkt person, säger Per-Olov Andersson, förundersökningsledare vid polisens enhet för grova brott.

Misstänkt våldtäkt i Kiruna

En kvinna i Kiruna har anmält att hon blivit våldtagen utomhus i centrala Kiruna vid midnatt natten mot söndagen den 27 september.

– Vi har varit på platsen och vi har hållit förhör och vårt utredningsarbete fortsätter, sa Emma Lindberg, gruppchef för utredarna vid polisen i Kiruna för några dagar sedan.

Misstänkt våldtäkt i Piteå

Polisen i Piteå utreder en misstänkt våldtäkt som ska ha inträffat på tisdagkvällen, den 29 september, vid Stadshotellet mitt i stan. Efter händelsen kom ambulans och polis till platsen och kvinnan togs om hand av ambulanspersonalen.

– Vi letar efter två män, vi har fått en viss beskrivning av deras utseenden, men vi har inga misstänkta i nuläget. Vi fortsätter utredningsarbetet, och väntar på en del analyser, säger kriminalkommissarie Aron Backman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.