Polisen är klar med den tekniska utredningen av fordonen som var inblandade i krocken i Masugnsbyn i Kiruna kommun. Foto: Maria Engström-Andersson

Polisens utredning kring dödsolyckan i Masugnsbyn är klar

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har i dag sammanställt den tekniska utredningen av fordonen som var inblandade i krocken i Masugnsbyn i Kiruna kommun. Polisen har inte kunnat hitta något fel på fordonen som kan ha orsakat olyckan, där sex personer dog.

Ett av de olycksdrabbade fordonen har under helgen betecknats som en minibuss, men är registrerat som en lättare lastbil då det har ett flak.

Alla hade säkerhetsbälte

Varken styrmekanismen eller bromsar har kunnat kontrolleras på den lättare lastbilen/minibussen då dessa var helt demolerade efter krocken, meddelar polisens kommunikatör Maria Jakobsson. Alla personer som var involverade i krocken ska ha haft säkerhetsbältet på sig.

Svår trafikolycka i Masugnsbyn – sex döda

Det var i lördags som sex unga män från Schweiz dog i olyckan, efter att deras minibuss kolliderat med en lastbil på väg 395.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svår trafikolycka i Masugnsbyn – sex döda

Mer i ämnet