Premiärvisning för ”Charter” som är inspelad i länet

Uppdaterad
Publicerad

SVT Oddasat har träffat regissören till succéfilmen ”Sameblod” Amanda Kernell inför premiärvisningen av hennes nya film ”Charter”. Filmen handlar om den separerade tvåbarnsmamman Alice som inser att hon kommer förlora vårdnaden om sina två barn.

Filmen är inspelad på olika platser i Norrbotten som badhuset och kommunhuset i Pajala, och i Jokkmokk. Återigen har regissören valt att arbeta med oerfarna skådespelare och en del av dem är också från Norrbotten, som till exempel Kirunabon Tintin Poggats Sarri och Troy Lundkvist från Luleå.

– Vem skulle spela de här rollerna utom dem? Båda två har en enorm integritet på olika sätt. Troy på ett sätt som gör att han kan bevara en hemlighet och Tintin har en stolthet, värdighet, styrka och integritet, säger regissören Amanda Kernell till SVT Oddasat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.