Prins Daniel tillsammans med entreprenörerna Stina Bergfors, Niklas Adalberth, landshövding Björn O. Nilsson och gymnasieelever från Tornedalsskolan efter inspirationsföreläsning och rundabordssamtal på Folkets hus i Haparanda. Foto: Jonas Ekströmer, TT

Prins Daniel besökte Haparandaskola som sedan stängdes på grund av coronasmitta

Uppdaterad
Publicerad

Tornedalsskolan i Haparanda besöktes i måndags av bland annat prins Daniel. Han ska dock inte ha träffat den coronasmittade personen på skolan.

Tornedalsskolan har stängts som följd av att en elev konstateras smittad av coronoavirus. I måndags besöktes skolan av bland annat prins Daniel som var där och träffade elever och pratade om entreprenörsskap i kungliga ingenjörsvetenskapsakademiens projekt, ”Prins Daniels Fellowship”.

Tornedalsskolans rektor Peter Mariin säger att den person på skolan som är coronasmittad inte var i kontakt med prins Daniel under hans besök.

Coronaviruset i Norrbotten

– Den smittade personen befann sig i en annan lokal och träffade aldrig prins Daniel.

Margareta Thorgren, informationschef på Hovet, säger att de precis nåtts av uppgifterna.

– Vi följer folkhälsomyndighetens rutiner. All planering vi gör ser vi ni över väldigt nogsamt och vi vill inte utsätta andra människor för smittspridning, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet