Bosse Tano arrangör tycker fyndmarknaden blev fantastiskt med så mycket besökare. Foto: Erica Olofsson/SVT

Publikrekord på den gigantiska Fyndmarkanden i Luleå: ”Blev en folkfest”

Uppdaterad
Publicerad

Det blev publikrekord på en av Sveriges största fyndmarkander som hölls i Arcushallen i Luleå igår.

Trots en del trafikkaos och brist på parkeringsplatser på grund av det hårda trycket så var besökarna mycket nöjda enligt arrangören.

– Det blev en riktig folkfest. Helt fantastiskt. Över 5000 besökare kom. Det är en av de bästa gångerna och det var kul att så många av dem verkade vara nöjda, säger Bosse tano, en av arrangörerna.

Men det fanns ändå en del irritation bland dem som rest långt och inte lyckades få en parkeringsplats. Är detta något ni ser över inför höstens marknad?

– Alltså kommunen lägger ju en stor del snö i det här området under vintern vilket ställer till det lite men det problemet  är inte lika stort på hösten. Vi har faktiskt inga stora problem med parkeringsplatser men det är helt klart ett förbättringsområde.

Varför tror du att det blev så hårt tryck på mässan i år?

–Den har ju varit lite i ropet eftersom det har pratats om mässans vara eller icke vara. Vi har ju inte vetat säkert om vi kunde fortsätta vara i Arcushallen eftersom man diskuterat om mässhallen ska användas renodlat till idrott eller samsas med andra evenemang. Så det kan spela in, säger Bosse Tano.

Se rusningen till marknaden i klippet nedan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon ser du den extremt långa kön till Fyndmarknaden och det enorma folkhavet inne i Arcushallen. Foto: Erica Olofsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.