Parka-Börje: ”När man kommer igång är det ju svårt att sluta”

Uppdaterad
Publicerad

Fotbollsprofilen Börje Andersson-Junkkas tal på Idrottsgalan blev långt och programledaren sprang upp på scenen och avbröt honom, två gånger.
– Jag berättade om Parka och Tornedalen, säger Börje Andersson-Junkka.

Under måndagen var det den årliga Idrottsgalan i Globen i Stockholm. Flera norrbottningar var på plats, bland annat Hanna Öberg som vann Jerringpriset.

Även Börje Andersson-Junkka, eller ”Parka-Börje” som han kallas, tog plats på scenen. Han är en av initiativtagarna och eldsjälarna i fotbollslaget Parkalombolo IK som blev rikskänt efter ett TV-inslag.

Talet blev längre än planerat

”Parka Börje” var på plats på Idrottsgalan för att dela ut priset för ”Årets lag” – men hans tal blev lite längre än planerat.

– Jag vet om att jag brukar kunna dra ut lite på tiden, men jag hade ju fått lov att prata några minuter. Jag berättade om Parka och Tornedalen, säger Börje Andersson-Junkka.

”Bra att han avbröt mig”

Talet kom aldrig riktigt fram till vilka som var nominerade till priset, och till slut kom programledaren David Sundin upp på scenen för att avbryta ”Parka Börje”.

– Det var bra att han avbröt mig, när man kommer igång är det ju svårt att sluta.

”En kanonupplevelse”

Bredvid ”Parka Börje” på Idrottsgalan satt IFK Göteborgs fotbollslegendar Björn Nordqvist. ”Parka Börje” träffade även på svenska fotbollslandslagets förbundskapten Janne Andersson och förra årets programledare för Idrottsgalan Mats Nyström.

– Det var en kanonupplevelse att få vara där med alla kändisar. Nu har Tornedalsfotbollen fått lite mer uppmärksamhet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer