Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s reporter Linnéa Lindmark har besökt Resecentrum i Boden där en person kilades fast i ett förvaringsskåp. Räddningstjänsten hoppas slippa liknande larm. Foto: Simon Vikström/SVT

Räddningstjänsten i Boden: Sluta stäng in er i trånga skåp

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna fastnade när hon försökte få plats i ett förvaringsskåp vid järnvägsstationen i Boden. Räddningstjänsten kom till undsättning – men nu uppmanar de personer att inte testa utmaningar som kan kosta räddningspersonalen dyrbar tid.

Det var sent på kvällen i fredags som räddningstjänsten i Boden fick ett larm. En kvinna hade fastnat i ett förvaringsskåp efter att hon skulle se om hon kunde rymmas.

– När styrkan kom till platsen var det en person som på något sätt hade fastnat. Personen var inte skadad men mådde inte jättebra, säger räddningschefen Ronny Lindberg.

Utmaningar trender på sociala medier

Att personer fastnar i diverse saker hör inte till ovanligheterna. Lindgren nämner exempel där personer har försökt att rymmas i barngungor men fastnat och larmat.

– Det kan vara något som personer uppfattar i sociala medier i en form av utmaning. Det är lätt att det sprider sig och andra får samma idé, säger Lindberg.

Hör räddningschefen om vilka konsekvenser utmaningarna kan skapa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.