Rattfyllerist körde in i träd – greps av boende i området

Uppdaterad
Publicerad

Efter en vinglig färd längs vägar och gångbanor slutar färden med att föraren tappar kontrollen och kör in i ett träd. Båda männen som färdats i bilen flyr till fots – men grips av boende i området.

Efter tolvslaget under lördagsnatten upptäckte boende i Övertorneå en bil som körde både fort och vingligt. Färden slutar med att föraren kör in i ett träd och två män lämnar bilen springandes.

Grips av boende i väntan på polis

Passageraren kan envarsgripas av personer på plats ganska omgående medan föraren har sprungit till skogs. Boende som sett männen fly följer efter och till slut fångar de även föraren. Ambulans som kommer till platsen tar med personerna till hälsocentralen för kontroll och provtagning dit även polispatrull anländer. Föraren är misstänkt för grovt rattfylleri och olovlig körning.

Envarsgripande:

Rätten för vem som helst att gripa en brottsling på bargärning, om brottet kan ge fängelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.