Hör rekryterna i Bodens egen coronasång

Uppdaterad
Publicerad

Efter några dagar i karantän fick några uttråkade soldater från A9 i Boden tag på en gitarr och spelade in en sång. Nu har filmen delats nära 700 gånger. 

Några rekryter vid A9 i Boden uppvisade förkylningssymptom. Ingen av dem har testats för covid-19 men Artilleriregementet tog det säkra före det osäkra i dessa coronatider och placerade de snuviga soldaterna i karantän.

– Vi hade ingenting att göra och på tredje dagen någonting så började vi få slut på idéer, säger soldaten Edvin Nolerud.

Coronapandemin

Coronaviruset och Cohen

Rekryterna ringde då Bodens soldathem och frågade om de kunde få en gitarr. Till tonerna av Leonard Cohens låt ”Hallelujah” hittade en av rekryterna på en egen text, med coronaviruset i fokus.

– Det tog en timme kanske, säger Edvin Nolerud.

Fått över 22 000 visningar

Utöver de, i dagsläget, nära 700 delningarna på Facebook har filmen också fått 22 000 visningar. Ingenting som den inblandade hade räknat med.

– Vi hade egentligen inga förväntningar utan vi tänkte att vi lägger ut den här och så får vi våra nära och kära att bli lite glada så att säga, säger Edvin Nolerud.

Han fortsätter:

– Att det tog en sådan här sväng bland annat folk är ett plus i kanten.

Fyra personer kvar i karantän

Flera av soldaterna som var med och framförde coronasången har nu släppts ur karantän, men Edvin Nolerud är kvar tillsammans med fyra personer. Under fredagen är de inne på sin elfte dag i karantän. Om det blir fler sånger är inte klart än.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet