• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Gävleborgs län i Gävle kommun, Gävleborgs län. Det brinner i en återvinningscentral i återvunnen plast på Stena recycling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg. Läs mer

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör rekryterna i Bodens egen coronasång, skapad under karantänen. I klippet hörs en av verserna.

Hör rekryterna i Bodens egen coronasång

Uppdaterad
Publicerad

Efter några dagar i karantän fick några uttråkade soldater från A9 i Boden tag på en gitarr och spelade in en sång. Nu har filmen delats nära 700 gånger. 

Några rekryter vid A9 i Boden uppvisade förkylningssymptom. Ingen av dem har testats för covid-19 men Artilleriregementet tog det säkra före det osäkra i dessa coronatider och placerade de snuviga soldaterna i karantän.

– Vi hade ingenting att göra och på tredje dagen någonting så började vi få slut på idéer, säger soldaten Edvin Nolerud.

Coronaviruset och Cohen

Rekryterna ringde då Bodens soldathem och frågade om de kunde få en gitarr. Till tonerna av Leonard Cohens låt ”Hallelujah” hittade en av rekryterna på en egen text, med coronaviruset i fokus.

– Det tog en timme kanske, säger Edvin Nolerud.

Fått över 22 000 visningar

Utöver de, i dagsläget, nära 700 delningarna på Facebook har filmen också fått 22 000 visningar. Ingenting som den inblandade hade räknat med.

– Vi hade egentligen inga förväntningar utan vi tänkte att vi lägger ut den här och så får vi våra nära och kära att bli lite glada så att säga, säger Edvin Nolerud.

Han fortsätter:

– Att det tog en sådan här sväng bland annat folk är ett plus i kanten.

Fyra personer kvar i karantän

Flera av soldaterna som var med och framförde coronasången har nu släppts ur karantän, men Edvin Nolerud är kvar tillsammans med fyra personer. Under fredagen är de inne på sin elfte dag i karantän. Om det blir fler sånger är inte klart än.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronapandemin

Mer i ämnet