Rektor Anna Berg Wedin i Luleå vill att föräldrar visar sin uppskattning istället för att ge avslutningspresenter. Foto: SVT

Rektorns uppmaning: ”Ge inte presenter till lärarna”

Uppdaterad
Publicerad

För många är det skolavslutning på fredag och på Boskataskolan i Luleå har det för första året gått ut ett brev till föräldrarna med uppmaningen att inte ge personalen presenter på skolavslutningen.

– Vi bestämde till den här skolavslutningen att vi går ut till föräldrarna och säger att vi inte vill ha några presenter. Vi har kommit fram till att eftersom Luleå kommun strävar efter att ha en kostnadsfri skola så känner vi oss inte riktigt bekväma med att få presenter som vi vet att föräldrarna har samlat ihop till. Och det här har varit föremål för en diskussion en längre tid, säger Anna Berg Wedin, rektor vid Boskatskolan i Luleå.

Ni har skickat ut ett brev om det här – vilka reaktioner har ni fått på det?

– Till min kännedom har det inte kommit någon reaktion. Och jag tänkte att som förälder skulle man tycka, ”så skönt då slipper jag tänka på det”, säger Anna Berg Wedin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.