• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Visa alla (3)

Ronja förlorade öga efter misshandel

När matte lämnade hunden Ronja utanför en matbutik på Porsön i Luleå för att handla hände någonting. Det är oklart om någon sparkade på den lilla hunden eller kastade någonting på henne men klart är i alla fall att det kostade Ronja ett öga.

På lördagskvällen skulle matte Jennifer Wikström handla på en matbutik på Porsön i Luleå. Hon band den 2-åriga lilla chihuahua-pincher-blandrasen Ronja utanför butiken. När hon kom ut för att hämta Ronja verkade hunden rädd och orolig.

– Hon var livrädd. Vanligtvis är hon alltid så glad att se mig men då var hon skakig och reserverad, säger matte Jennifer Wikström.

Svullet och fullt med smuts

Väl hemma upptäckte sambon Erik Backeblad att ett av hundens ögon var svullet. När han drog ner skinnet vid ögat upptäckte han att det var fullt med smuts. Han rengjorde ögat så gott han kunde men på söndagsmorgonen var det klart att någonting var allvarligt fel med hundens öga.

– Vi åkte direkt till djursjukhuset och där kunde veterinären konstatera att ögat inte gick att rädda, säger Jennifer.

Även det andra ögat kan vara i farozonen då veterinären upptäckte, vad hen kallade, ett tryck bakom ögat. Så nu måste Jennifer och Erik hålla koll på att det inte varar eller förändras.

De har inte polisanmält händelsen men hoppas att någon som sett något ska träda fram.

”För jävligt”

Enligt Jennifer är Ronja piggare nu men reserverad och inte riktigt den hund hon var innan det där besöket till mataffären.

– Vi vet ju inte vad som hände men det är för jävligt att någon kan tänka sig att ge sig på en liten hund. Ronja är ju dessutom bara två år så det känns orättvist, säger Jennifer Wikström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer