Socialdemokraterna Anders Öberg och Fredrik Lundberg Sammeli upplever en annorlunda partikongress.

S-kongressen: ”Tonläget är annorlunda”

Publicerad

Socialdemokraternas partikongress i Göteborg inleds i dag med en tyst minut efter dådet i Stockholm. På plats under kongressen finns 17 ledamöter från Norrbotten.

Två av dem dem är delegationsledaren Anders Öberg och Fredrik Lundh Sammeli, ordförande för Socialdemokraterna i Norrbotten. De upplever en kongress med en sorglig inramning där statsminister Stefan Löfven inte kan närvara på grund av terrordådet.

– Kongressen är väl på ett vis viktigare än någonsin. Vi måste värna demokratin, diskutera framtidsfrågorna och våga möta framtiden, säger Anders Öberg.

Han beskriver att alla är tagna av det som har hänt och att det påverkar debatten mellan kongressdeltagarna.

– Sakinnehållet förändras inte men däremot tonläget. Det känns som att vi alla är mer måna om varandra, säger Anders Öberg.

–  Syftet med ett attentat som det igår är att skrämma och skapa rädsla. Därför tycker jag det är viktigt att säkerställa att allt fortsätter som vanligt både för oss alla som privatpersoner men också för partiet, säger Fredrik Lundh Sammeli.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer