(S) och (M) överens om fördelningsuppdrag i Luleå kommun

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraterna och Moderaterna i Luleå har idag kommit överens om fördelningen av förtroendeuppdrag i Luleå kommun. Överenskommelsen innebär att uppdraget som ordförande för kommunfullmäktige samt ordförande för kommunrevisionen tillfaller Moderaterna.

Övriga ordförandeposter tillfaller Socialdemokraterna. Beslut i frågan tas på kommunfullmäktige på måndag.  De två partierna har tidigare aviserat om en valteknisk samverkan.

– Vi ser det här som ett naturligt steg att det största oppositionspartiet i kommunen får möjlighet att besätta uppdragen som ordförande i kommunfullmäktige och ordförande för kommunrevisionen, säger Anders Öberg ordförande för Socialdemokraterna i Luleå.

– Det här är bra och rimligt. Det är vanligt i Sverige att dessa poster tillfaller oppositionen, säger Anders Josefsson, gruppledare moderaterna i Luleå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.