Foto: TT

(S): ”Utred cykelväg mellan Sävast och Sunderbyn”

Uppdaterad
Publicerad

Ett av Luleås kommunalråd, Niklas Nordström (S), och Bodens kommunalrådskandidat, Claes Nordmark (S), vill utreda om det går att bygga en cykelväg mellan Sävast och Sunderbyn.

Väg 97 är en hårt trafikerad väg. Trots det väljer en del att ta sig fram på cykel. Mellan Sävast i Boden och Sunderbyn i Luleå saknas det bra förutsättningar för cyklisterna, och det vill de två kommunalråden ändra på.

– Att kunna knyta ihop våra kommuner ytterligare genom en cykelväg mellan Sävast och Sunderbyn skulle stärka vårt samarbete ytterligare, samt erbjuda alla cyklister ett säkrare sätt att ta sig fram, säger Claes Nordmark, kommunalrådskandidat (S) i Boden i ett pressmeddelande.

Niklas Nordström (S) håller med Claes Nordmark om att det är bra att många väljer att cykla längs väg 97, både ur ett folkhälsoperspektiv och ett klimatperspektiv.

– Vi ser en cykelväg som ytterligare ett steg i utvecklingen, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.