Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Katarina Thingvall och Linda Johansson arrangerar en digitial julmarknad på Meldersteins bruksherrgård utanför Råneå. Hör mer om hur de tänkt här. Foto: SVT

Så arrangeras en digital julmarknad utanför Råneå: ”Går att genomföra något trots allt”

Uppdaterad
Publicerad

De flesta traditionella julmarknader kan inte arrangeras. På Meldersteins bruksherrgård utanför Råneå är det inte ett problem – marknaden blir istället digital.

Adventstiden närmar sig och med den också julmarknaderna – ja, normalt sett borde det vara så. Men förhållandena är långt ifrån normala. Pandemin gör att väldigt många arrangemang ställs in. På Meldersteins bruksherrgård i Råneälvdal har man försökt tänka i nya banor och anordnar nu en digital julmarknad.

– Dagen efter att jag ställde in julmarknaden fick jag ett förslag att göra en digital version i stället, säger arrangören Linda Johansson.

Beställer på nätet

Uppmaningen kom från bland andra Katarina Thingvall som driver Meldersteins herrgård. Det blir ett upplägg likt det som används vid rekoringarna där man beställer (och betalar) på nätet och sedan åker till Melderstein för att hämta det man har bestämt sig för.

– Jag kände att det blir så tråkigt utan en julmarknad, säger Katarina Thingvall.

Stort intresse

Nu blir det ändå lite julkänsla på herrgården. Intresset har varit stort från både säljare och köpare.

– De som säljer tycker att det är en jättebra idé och en rolig idé. Att det går att genomföra något trots allt, säger Linda Johansson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer