Inga sommarjobb på Piteå Summer Games i år. Foto: SVT

Färre feriejobb i Piteå på grund av corona

Uppdaterad
Publicerad

Situationen kring coronaviruset och sjukdomen covid-19 kommer att påverka sommarjobben för ungdomarna i Piteå. Dels får ungdomarna vänta längre på besked om sommarjobb och vissa sommarjobb kommer inte att finnas i sommar.

Piteå kommun erbjuder feriearbete till dig som är mellan 16 och 18 år och är folkbokförd i Piteå kommun.

-En del av de feriearbeten vi brukar erbjuda ungdomar är inte tillgängliga i år och det gör att handläggning av feriearbeten tar längre tid än vanligt. Vi förstår att fördröjningen kan väcka många frågor men vi hoppas på förståelse för situationen säger Anette Myrestam, verksamhetsområdeschef Arbetsmarknad.

Totalt brukar kommunen kunna erbjuda ungdomarna 400 – 500 jobb men i år försvinner cirka 150 jobb.

– I sommar blir det inget Piteå Summer Games där vi brukar erbjuda 48 ungdomar jobb och till det kan 100 vårdjobb komma att försvinna också.

Besked om sommarjobb flyttas fram

Ungdomarna brukar få besked om sommarjobben i början av april men i år kommer det att skjutas fram till maj.

Kan ni erbjuda alla ungdomar jobb?

– Det brukar vi kunna inte minst med tanke på att den högkonjunktur som rått gjort att ungdomar kunnat välja annat och därför tacka nej till kommunens erbjudande, men hur det blir i år vet vi inte.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet