Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Swedish Laplands vd Annika Fredriksson om vilka konsekvenser vanvårdade draghundar får för turismen. Foto: Viktor Lundmark/SVT

Så påverkas turismen till Norrbotten av vanvårdade draghundar

Publicerad

För många av de turister som kommer till Norrbotten är en åktur med hundspann höjdpunkten. Om då hundarna inte mår bra kan det få en negativ påverkan på hela resan, det menar Swedish Laplands vd Annika Fredriksson.

– Det påverkar hela vårt rykte, säger hon.

Efter flera fall av misär bland draghundar de senaste åren kommer nu länsstyrelsen i Norrbotten att öka sina kontroller av branschen.

Det här är något både företagaren Caisa Ohlsson och turistorganisationen Swedish Lapland Visitors Board välkomnar.

– Om inte kontrollmyndigheten har resurser finns det en risk att oseriösa aktörer kan etablera sig, och det vill vi verkligen förhindra, säger vd:n Annika Fredriksson.

I klippet hör du Annika Fredriksson berätta mer om vilka konsekvenser misskötsel av draghundar kan få för turismen till Norrbotten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.