Bron över älven är stängd och nu ska kommunen ploga isbana för gångtrafikanter Foto: SVT

Så ska Kalix kommun lösa problem med den stängda bron

Uppdaterad
Publicerad

Efter att det visat sig att bron över Kalixälven har skador som gör att ingen trafik kan köras på den kommer kommunen att ploga en isbana över älven för gångtrafikanter. Isbanan väntas bli klar under helgen.

På grund av den stängda bron hänvisas trafikanter att köra via Gammelgården. Och nu vill kommunen skotta upp en isväg för gångtrafikanter över Kalix älv. Det innebär att den som vill kan lämna sin bil på bägge sidor av älven och promenera över isen.

Gratisbussar till elever

Kommunen har även godkänt att alla elever får åka fritt med två av Länstrafiken linjer.

Lärarna på skolorna är också införstådda med att skolbussar har samma avgångstider men kör längre sträckor och det innebär försenade skolbarn som följd.

Till det kommer att kommunen och Trafikverket under dagen diskuterar olika åtgärder för att göra Gammelgårdsvägen säkrare. Kommunen uppmanar också boende i Gammelgården att inte gå längs vägen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.