Så ska Moskosels nya digitala lanthandel fungera

Publicerad

Nu jobbar byborna i Moskosel för att öppna en ny lanthandel. Genom att flytta det hus som idag kallas Spånhålan närmare väg E45 hoppas de att butiken ska bli byns nya naturliga samlingspunkt.

Moskosel har haft flera butiker genom åren men en har brunnit och den gamla Konsumbutiken används numera av bärplockare som kommer på sommaren.

– Vi har haft två möten för att höra vad folk vill ha. Och det är en butik och en samlingsplats och ett kafé, säger Eva Granström som är en av de som nu jobbar med finasieringen av projektet.

I samma hus ska det även finnas utlämning av paket, mediciner och alkohol. Huset som ska flyttas har de fått köpa av kommunen för 35 000 kronor. I klippet står vi i den del av byggnaden som är tänkt att bli lanthandel. Att flytta och bygga om huset beräknas kosta omkring två miljoner kronor och nu söker man finasiering hos bland annat länsstyrelsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer