I Sävast i Boden spelas det in barnfilm för fulla muggar. Se hur det såg ut vid filminspelningen och möt skådespelarna Agnes Colliander och Simon J Berger i videon ovan. Foto: Anders Hjertström/SVT

Här spelar Agnes Colliander mot filmstjärnan Simon J Berger

Publicerad

Den populära barnboken ”Lill-Zlatan och morbror raring” filmatiseras just nu på Filmpool Nords studio i Sävast utanför Boden. SVT Norrbotten har träffat två av huvudrollsinnehavarna.

Det är full rulle när SVT kommer på besök i studion i Sävast. Agnes Colliander går runt i gul t-shirt och röda shorts medan hon spelar rollen som Ella, ”Lill-Zlatan”, som blir svartsjuk på sin morbror Tommy som träffat en pojkvän från Holland.

Boken är skriven av Pija Lindenbaum och kom ut 2006.

Hur är det att vara skådespelare?

– Det är kul att stå framför en kamera och att inte vara sig själv för ibland är det tråkigt att vara sig själv, säger Agnes Colliander.

Hon är inte främmande för att fortsätta som skådespelare efter att inspelningen är slut.

– Kanske ja, men inte precis i en huvudroll där man är med i varenda scen som jag är nu.

Simon J Berger: Glad att det satsas på barnfilm

På plats i studion är även skådespelaren Simon J Berger som spelar Ellas morbror Tommy.

– Ibland får man känslan att barnkultur betraktas som lite mindre upplyft än vuxenverk. För mig är det lite främmande så jag är väldigt glad att man gör en rejäl satsning på en barnfilm, säger han.

Andra krav på vuxna och barn

Att spela mot barn ställer andra krav än när man spelar mot vuxna, menar Simon J Berger.

– Man jobbar alltid med att ge och ta. Med barn är det en större del av arbetet som går ut på att serva deras behov eller spela fram dem än med en vuxen skådespelare. Men det hör också till och det är väldigt kul.

Se hur det såg ut från inspelningen i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.