• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Sågen Setra Rolfs i Kalix är till salu. Foto: SVT - arki

Sågen i Kalix till salu

Träkoncernen Setra vill sälja Rolfs såg i Kalix där det jobbar cirka 60 anställda.

– Setras framtidsplaner och tankar kring utveckling gör att verksamheten i Rolfs inte riktigt passar in, säger Anders Nordmark, platschef på Setra Rolfs Kalix.

Setra har inlett försäljningsprocessen av verksamheten i Rolfs. Vid enheten arbetar 60-talet anställda som producerar sågade trävaror såsom konstruktionsvirke, paneler och olika typer av byggprodukter.

Träkoncernen har även tidigare sålt enheter som inte direkt är kopplade eller stödjer kärnaffären.

Förhoppningar på en ny ägare

– Det handlar om att välja och välja bort och att prioritera. Vi har en stark finansiell ställning och har skapat en plattform för att kunna utveckla Setra och ta nästa steg. Det här steget ligger helt i linje med Setras övergripande strategi att optimera våra resurser, såsom råvara och produktionskapacitet och ta vara på möjligheterna på marknaden på bästa sätt för att möta kundernas behov och önskemål, säger Hannele Arvonen, Setras vd och koncernchef.

Enligt Anders Nordmark finns det redan några intressenter.

– Processen har bara startat. I Kalix hoppas vi att den nya ägaren kan nyttja våra fördelar och att det gynnar produktionen, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer