Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Trafikolyckor och inställda bussar i Norrbotten Foto: Filip Hannu/SVT

Trafikolyckor och inställda bussar i Norrbotten

Uppdaterad
Publicerad

Det häftiga snöovädret ställer till det på vägarna i Norrbotten och flera olyckor har inträffat under fredagen. Vädret påverkar även bussar och flyg. Två flyg från Stockholm till Luleå har ställts in under eftermiddagen.

I Piteå har föräldrarna uppmanats att hämta sina barn från skolan så snabbt som möjligt under  fredagen.

På grund av det dåliga vädret slutade Länstrafikens bussar att gå klockan 13 och även taxi aviserade om kraftiga förseningar.

Länstrafikens trafikstörningar ser du här.

På E4 utanför Piteå har en personbil kört in i en plogbil, och trafiken är mycket påverkad av olyckan. Ingen person ska ha skadat sig.

Ett flyg från Arlanda som skulle landa i Luleå 15.20 har ställts in.

Strax före klockan 14 kolliderade två lastbilar i på Svartövägen i Luleå. En av förarna får en ordningsbot och sitt körkort omhändertaget för att ha fört fordon mot rött ljus. De tär oklart om någon har skadats i olyckan.

Buss i diket på E4

En buss har  under eftermiddagen kört i diket på E4 i Luleå vid avfarten mot väg 97 i norrgående körfält. Räddningstjänsten är på plats och det finns i nuläget inga uppgifter om att någon har skadats. Bussen ska bärgas.

Det har också inträffat en singelolycka på E4 i södra Gäddvik där en personbil har kört in i mitträcket. Bilen står trafikfarligt till och en bärgare är kallad till platsen. Det finns i nuläget inga uppgifter om några personskador.

Påverkar övrig trafik

En bilist har också kört av vägen på E4 vid Rosviksbodarna.

Vid 18-tiden kom larm om att en personbil voltat på E4 i Nikkala och under räddningsarbetet, som beräknas pågå fram till klockan 19, är det stor påverkan på övrig trafik meddelar Trafikverket.Ingen person skadades i olyckan.

Det väntas extrema snömängder under dagen i kombination med kraftiga vindar. Uppskattningsvis kommer 30 centimeter snö mellan kl. 10.00 och 22.00.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.