Visa alla (2)
Visa alla (2)

SD tvingade kontaktperson lämna uppdrag i Norrbotten

Publicerad

En före detta politiker och Sverigedemokrat från Kalix tvingades igår lämna uppdraget som kontaktperson för partiet i Norrbotten efter en rad nedsättande kommentarer på sin facebooksida.

Det är bloggen ”Inte rasist, men...” som granskat den tidigare politikerns facebooksida och där funnit starkt nedsättande omdömen om homosexuella och muslimer.

Inför 2010 års val kandiderade politikern till kommunfullmäktige i Kalix men partiet samlade inte tillräckligt många röster för att komma in i fullmäktige.

Carita Elfving, gruppledare för Sverigedemokraterna i Luleå säger till Nordnytt att  de åsikter som politikern ger uttryck för inte är något som Sverigedemokraterna i Norrbotten ställer sig bakom.

– Han är ångerfull men sådant här agerande får konsekvenser, säger hon.

Om ”Inte rasist men...”

Visa

Inte rasist men...” är en sajt som granskar Sverigedemokraterna. Bakom sajten står bland andra Henrik Johansson, aktiv socialdemokrat i Dalarna.

Citerat från sajten:

”Vår grundidé, som vi inte kommer vika ifrån, är att granska Sverigedemokraterna och inget annat parti eller ideologi. Forum för granskning av övriga riksdagspartier finns redan”.

 ”Vi i redaktionen gör vårt allra bästa för att inte låta våra partipolitiska åsikter färga det vi skriver, därför är det också vår förhoppning att så småningom kunna utöka redaktionen med skribenter från flera olika delar av den politiska kartan.”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer