Vi förbereder oss just nu inför direktsändningen då vinnarna i extremfinalen ska presenteras.

De vann nordiska mästerskapen i extremskidåkning

Den andra finaldagen i Nordiska mästerskapen (NM) i extremskidåkning 2019 tvingades ställas in på grund av dåligt väder. Istället avgjordes vinnarna utifrån åken under finaldag ett.

De som vann de nordiska mästerskapen i extremskidåkningen 2019 i Riksgränsen var norskan Hedvig Wessel och svensken Max Palm.

16-årige Max Palm vann herrarnas skidklass i de nordiska mästerskapen. 16-åringen har tidigare i år vunnit broms på junior-VM i Kappl, enligt tidningen Freeride. Efter Max Palm kom Albin Holmgren på en andra plats och Edvin Olsson på en tredje plats.

NM i extremskidåkning 2019

Wessel vann för tredje året i rad

Norskan Hedvig Wessel vann damklassen i de nordiska mästerskapen i extremskidåkning. Enligt Freeride är hon en av få som vunnit tävlingen tre år i rad. Efter Wessel kom Caroline Strömberg och Ida Sivander.

I klassen snowboard vann Julia Örtegren damklassen och Rickard Croy herrklassen. På telemark kom Leevi Keränen först. I den klassen deltog endast tre personer.

Därför ställdes tävlingen in

Under morgonen drog ett snöoväder in över tävlingsområdet. Klockan 11.30 bestämdes att dagens finalåk ställdes in.

– Det bedömdes helt enkelt vara för dålig sikt för att tävlingen skulle kunna genomföras säkert, säger SVT:s reporter Johan Jonsson.