I klippet ser du Latte som Lucia, Max som stjärngosse, tomte är tiken Winna medan Cegra är tärna. Foto: Linda Landström/Privat

Se hundkvartettens urgulliga lussetåg i Gällivare

Uppdaterad
Publicerad

Efter luciasuccén i Jukkasjärvi – nu kontrar Gällivare. Dagen skall åter ny, stiga ur rosig sky – med fyra Russkiy toy i spetsen.

Det är Gällivareborna Linda Landström och Felicia Nilsson som ligger bakom upptåget. Under gårdagens lussefirande klädde man ut inte mindre än fyra fyrbenta och här kommer en närmare presentation av kvartetten:

  • Lucia – hanhunden Latte
  • Tärna – tiken Cegra
  • Stjärngosse – hanhunden Max
  • Tomte – tiken Winna

”Fantastisk respons”

Latte är redan lite av en kändis och har ett par tusen följare på Instagram. Filmen är fotad i en tagning och det tog tre försök innan hundarna satt koreografin.

– På första försöket snubblade Latte på nosen men han var snabbt uppe igen, säger matte Linda Landström som är överväldigad över reaktionerna på videon:

– Det har varit en fantastisk respons. I den tid vi lever i just nu är det fint att bjuda på någonting kul, det märks att vi behöver någonting upplyftande.

I klippet ser du luciatåget

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.