Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Återvinna metaller och göra glass: Se vad ungdomarna får testa när de är på LTU-besök – och om de vill söka dit Foto: Ida Åstot

LTU lockar studenter söderifrån med minikurser på plats

Publicerad

Unga söderifrån får chansen att upptäcka vilka möjligheter LTU kan erbjuda blivande studenter genom att prova studielivet på plats under två dagar i Luleå.

– Det verkar riktigt kul, säger Theodor Bhölje från Uppsala som är en av besökarna.

Luleå tekniska universitet, LTU, anordnar ett event med minikurser för gymnasieelever och unga vuxna. Syftet är att locka ungdomar till Norrbotten och i år har rekryteringsfokus legat på de stora regionerna i södra Sverige – Malmö, Göteborg och Stockholm.

Drygt 140 ungdomar kommer till Luleå för att under två dygn testa livet som universitetsstudent, via ett stort utbud av minikurser. Projektledarna Åsa Stubbfält och Alexandra Olofsson hoppas att flera av besökarna skickar in sin ansökan till LTU.

– Det här är ett vip-event där de som visat intresse vid mässor vi deltagit i, blir bjudna hit, säger Åsa Stubbfältet.

I klippet nedanför berättar projektledarna om strategin för att locka nya studenter:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet får du veta hur LTU får fler ungdomar söderifrån att välja universitetet i Luleå. Foto: Ida Åstot/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.